|   Româna  |   Русский  |   English  |  
 
Prima Contact Harta
Cuvinte cheie
vezi mai mult
Cinci Cercetări-Acţiune în domeniul educaţiei timpurii de calitate au fost prezentate la grădiniţa din comuna Ciorescu, municipiul Chişinău
24.09.2014   2955 Accesări   
Materiale didactice – viu colorate – pentru copiii şi educatorii din toate grădiniţele ţării
08.08.2014   3364 Accesări   
 
 
Prima   |  Noutăţi | (Video) „Comunicăm eficient cu familia”

(Video) „Comunicăm eficient cu familia”

imprimare  
12.08.2014   2373 Accesări  

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

1200 de echipe comunitare din toată ţara, formate din educatori, asistenţi medicali şi asistenţi sociali, participă în această vară la ateliere de instruire axate pe comunicarea eficientă cu familia. Activităţile sunt parte a proiectului „Parteneriat Global pentru Educaţie” şi sunt axate pe beneficiile educaţiei timpurii, educaţia incluzivă, implicarea părinţilor şi comunităţilor în procesul de educaţie şi dezvoltare a copiilor.

Primele echipe comunitare în domeniul educaţiei timpurii, formate din educatori, asistenţi medicali şi asistenţi sociali, care au beneficiat de instruiri au fost echipele din raioanele Vulcăneşti, Ceadîr-Lunga, Edineţ, Orhei, Criuleni, Hînceşti, Anenii Noi, Ştefan Vodă, Drochia, Cahul. Pe agenda acestor activităţi s-a aflat şi raionul Străşeni, iar sesiunile de instruire s-au bazat pe mesajele ghidului „Comunicăm eficient cu familia”.

Ghidul „Comunicăm eficient cu familia" include:

a) Metodologia de comunicare eficientă - principiile de comunicare cu părinții, etapele comunicării şi indicatorii comunicării eficiente

b) 21 de mesaje adresate părinților, care cuprind domeniile: educație, sănătate, protecție

Ghidul oferă, de asemenea, subiecte de discuţie cu toţi părinţii şi îngrijitorii şi subiecte specifice pentru cei care îngrijesc şi educă copii cu cerinţe educaţionale speciale (CES).

Atelierul „Comunicăm eficient cu familia” a fost desfăşurat la Străşeni, la 7 şi 11 august 2014, de Asociaţia obştească „Femeia şi copilul - Protecţie şi sprijin” în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educaţie”, implementat de către Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.
 
Prima   Contact   Harta
 
Copyright © 2017
Ministerul Eduсaţiei al Republicii Moldova
Toate Drepturile Rezervate.

Total vizitatori: 687844  |   ieri: 283  |   azi: 282  |   online: 15
Tel. (+373 22) 23 38 97
Fax +373 22 23 31 39
Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, MD-2033 Chişinău, Republica Moldova, bir. 431
Email: proiectpge@gmail.com